När jag sitter på kontoret och jobbar, har jag alltid Internetradio i bakgrunden. Mina favoritprogram är P3 street, Cosmoradio och Sfera. De två sistnämnda är grekiska radiokanaler.

Men min användning av Internetradio slutar inte där. När jag skall ut på en lång bilresa, ser jag till att jag har mina favoritradiokanaler i bilen. Hur går detta till då?

Jag tar med mig mitt Mobile Connect Card (Vodafones 3G kort), min bärbara dator som jag kopplar till min bilstereo och tills sist rattar in den rätta kanalen. Denna metod är lite omständigt och för avancerad för den vanliga användaren, men den fungerar.

Redan idag finns det bilar med inbyggda mobiltelefoner. Som abonnent hos en operatör, skaffar du helt enkelt ett tvillingkort på ditt abonnemang och kan använda mobilen som finns inbyggd i bilen. Uppgradera dessa inbyggda telefoner till 3G telefoner så har man plötsligt en bil som är konstant uppkopplad mot Internet.

Nu ser jag fram emot nästa bilresa till Stockholm, det är härligt att åka bil…

Related Posts