Om Michel Massadakis

Michel M

For english please see my LinkedIn profile:
Michel Massadakis on LinkedIn

Här skriver jag Michel Massadakis om allt från entreprenörskap till teknologi och trender utifrån mitt egna perspektiv. Frekvensen i skrivande går i vågor, beroende på mån av tid och inspiration.

Jag startade den här bloggen 2002, men det finns några artiklar som är äldre än så i bloggen och visa av de har blivit publicererade i olika tidningar.

Min passion i livet är entreprenörskap och jag har varit involverad i olika bolag sen jag avslutade min utbildning på Hyper Island 1997. Hittills har jag grundat 11 bolag allt från exportföretag till säljbolag och konsultbolag.

Bland alla dessa bolagen har jag lyckats med att göra tre bolagsförsäljningar.

Några utvalda inlägg från bloggen

Jag skrev om iPhone redan 2005 (iphone lanserades officielt 29 juni 2007) läs artikeln här: När skall Apple ge sig in i leken på allvar?
En test jag gjorde med mobilt bredband och en dator i bilen för att lyssna på internetradio: Internetradio i bilen
Och en artikel om när jag hackade apple: The day I hacked Apple

Samt den mest populära artikeln på sidan om man ser på antalet Google sökningar: De fyra funktionerna

Nedan är bolaget som jag har varit med och startat:

Här kan du läsa vidare om några av bolagen: Telisol, Cognatio Holding, Självbildarna, Oinofilia.

Investeringar och rådgivning

Jag är aktiv inom start-up scenen i Malmö både som entreprenör,  investerare och rådgivare. Som ängelinvesterare är jag mest aktiv inom Connect, FTCII och FTCIII fonden (där jag sitter i investeringskommitten) som är en del av Minc samt Loop Capital (där jag sitter i investeringskommitten).

Jag har bland annat investerat i bolagen Century Analytics – Valid Alpha, Bookboost, Caliente – Gnista Spirits, Shinner, Eletive, Proethos, Arrow Lake och IAMRUNBOX. Jag sitter i styrelsen för Mitt Liv och satt också i Vinnovas programråd för Social Innovation.