Children

När du föddes så var jag och din mamma hela din värld, inget annat existerade utanför vår trygga famn.

Jag får inte vara egoistisk och hålla dig tillbaka när du upptäcker att världen är större än så, trots att det enda jag vill är att hålla dig kvar så som jag gjorde kvällen du föddes. Den stunden är för alltid inpräntad i min egen livsresa. För att varje människa är författare till sin egen livshistoria.

Med åren kommer du att bli din egen person och fylla ditt liv med egna erfarenheter, upplevelser och lärdomar. Nyfiket kommer du att utforska livet och ständigt utvidga din trygghetszon. Du kommer att törsta efter ny kunskap och lära dig ta hand om dig själv. För varje ny lärdom kommer du att ta ett steg mot ditt oberoende. Och för varje ny upplevelse kommer du att breda vägen till din egen självständighet. Därför att varje människa bör leda sig själv.

Min största förhoppning är att jag alltid kommer att ha en plats i ditt liv. Ju större plats desto större blir min lycka. Men den bittra sanningen är att ju mindre plats, desto mer har vi lyckats med att uppfostra en nyfiken och självständig människa som kommer att leva ett lyckligt och rikt liv. För att nyfikenhet är en av nycklarna till lycka.

Jag önskar att du vågar prova nya saker och är orädd för okänd mark, men den är bara möjligt om jag samtidigt släpper mina egna rädslor och begränsningar. Som förälder är jag både din språngbräda och den största hämningen för att du skall kunna leva ditt liv så som du själv vill. För att rädsla är den största fienden till ett rikt liv.

Jag vill lära dig allt jag kan, allt som jag har upplevt och alla fel som jag har gjort, men jag vet också att det blir tomma ord utan något innehåll eftersom erfarenheter måste självupplevas, de kan sällan läras ut.

Jag måste ge dig utrymme för att göra dina egna misstag i livet och förhoppningsvis lär du dig av dem, blir starkare och går vidare med en erfarenhet rikare. Misstag och misslyckade är inte helt av ondo om man lär sig övervinna dem för de kan bli början till en förändring som för dig framåt i livet, klokare och starkare.

Att hjälpa dig med allt du åtar dig i livet och bana vägen för dig är min högsta önskan, men det kommer bara att förstöra dina chanser att känna glädjeruset av dina egna framgångar. Du måste få känna hur det är att lyckas på egen hand, att känna att du är behövd och viktig. Den känslan är få förunnat och jag vill att du ofta få uppleva den. För att ens egna framgångar känns alltid bäst.

Naturligtvis vill jag att dina mål i livet skall vara höga och ambitiösa, men jag får aldrig låta mina egna drömmar och strävanden bli en belastning i ditt liv. För att varje människa bör hitta sin egen drivkraft och sätta upp sina egna mål i livet.

Din resa har bara börjat min älskling, jag önskar dig all lycka på din resa, jag och din mamma kommer att följa varenda steg du tar, från säkert avstånd men ändå väldigt nära.

Related Posts