Äntligen, tar IDG tag i det och börjar sälja artiklar i pdf-format via deras webbplats. Men jag kan inte låta bli att undra varför IDG inte satsar på sin tjänst fullt ut. De äger innehållet, de har tusentals potentiella kunder och sist men inte minst har de resurserna för att göra tjänsten ännu bättre än vad den är idag.

Det första som slog mig är att en nedladdningsbar artikel kan kosta upp till 50 kronor. Att köpa den fysiska tidningen med den aktuella artikeln kostar 59 kronor och då får man en massa andra artiklar på köpet. 50 kronor för en pdf-fil är naturligtvis för mycket begärt och det som IDG först borde titta på är prisnivån för deras nedladdningsbara artiklar.

Naturligtvis skall man som befintlig prenumerant av någon av deras tidning kunna ladda ner artiklarna helt gratis. Jag prenumerera på tidskriften M3 och då tycker jag att jag skall kunna ladda ner alla deras artiklar utan någon extra kostnad. De borde till och med veta vilka tidningar jag prenumererar på via mitt IDG-konto så att allting gick automatiskt för mig som kund.

Jag tycker också att man borde kunna prenumerera på alla deras nedladdningsbara artiklar för en fast månadskostnad. Som läsare vill jag kanske inte prenumerera på en fysisk tidning utan endast kunna ladda ner det jag vill och när jag vill. Speciellt nu när det finns ett otal terminaler (och fler kommer det att bli) där man kan läsa pdf-filer.

Related Posts