Under det senaste året har McDonalds slagit rekord i förvirring genom att sända tre olika reklamfilmer med tre olika budskap. Jag har sett en med Ronald Mc Donald clownen, den psykedeliska Big love kampanjen av regissören Jonas Åkerlund och nu senast I‘m lovin it kampanjen. Som om detta inte var nog så var jag i helgen på en McDonalds restaurang och såg att de anställda hade på sig svarta T-shirt med en illustrerad vit hamburgare på framsidan och stora vita siffror därbak. Alla som jobbade hade var sin siffra, ungefär som ett U16 fotbollslag (ingen såg ut att vara äldre än 18 för den delen). Jag frågade en av dem varför de såg ut som de gjorde och fick ett frågande blick tillbaka. Hon hade ingen som helst aning, jag har absolut ingen aning och jag förmodar att det har nog inte McDonalds svenska marknadsavdelning heller.

Related Posts