Den 16:e november släpptes antagligen den mest efterlängtade spelet på länge, nämligen Half-life 2 från Valve Software. Jag var en av de lyckliga som fick spelet på köpet tillsammans med mitt ATI grafikkort. Grafikkortet köpte jag för ett år sedan och har alltså otåligt gått och väntat på publiceringen. Den 16:e kunde jag äntligen ladda ner spelet som jag så länge hade väntat på.

Såsom alla populära spel drabbades även Half-life 2 av piratkopierarnas stora glupskhet, och detta redan dagen efter publiceringen. Med den här texten vill jag varken recensera spelet eller ta upp piratkopieringsproblematiken. Utan skriver detta bara för en artikel jag stötte på idag på nätet. Författaren av artikeln påstår sig ha en kommentar från Gabe Newell, som är grundare och VD för Valve Software.

I artikeln påstår Gabe Newell att de kör ett litet experiment med den här piratkopierade versionen av spelet, och kommer att stänga av personerna som använder sig av denna.

Om detta är sant, så är det mest korkade uttalandet jag har hört på länge av en VD. Här är det värt att notera att Valve kan omöjligtvis spåra dessa marodörer. På grund av att när användarna som laddar ner det piratkopierade spelet behöver inte vara uppkopplade med Valves mjukvara Steam (som gör det möjligt att spela spelet Online med andra spelare). Hur skall Valve då stänga av dessa användare?! Teknisk omöjligt enligt min mening.

I mina öron låter det som om Gabe Newell, hur stor kultfigur han än må vara inom spelvärlden, är väldigt oförberedd och ostrategisk. Som VD för ett spelföretag, där piratkopiering är vardagsmat, borde han ha en strategi om hur, vad och när han skall uttala sig i medier om ämnet. Han borde till och med ha ett färdigt mejl som han skickade ut till alla tog upp ämnet. Jag bara hoppas, mest för hans skull, att artikeln är falskt.

Nä, nu har jag inte tid mer, jag måste spela för att klara av 3:e kapitlet…

Related Posts