De kassa produkternas tid är förbi, snart

Sverker från SVTs Plus har inte längre ensamrätt att dissa producenter och importörer av mindre seriösa produkter. Med hjälp av Internet kan man idag plugga in sig om framtida inköp i så hög grad att man till och med känner att man äger den aktuella produkten innan man ens har köpt den. Allt från teknisk fakta, andras åsikter, tester (av olika kvalitéer) finns att läsa om. Det gäller bara att lägga ner tid på att gå igenom floran av all information som finns därute, på Internet.

Med dagens hjälpmedel för oss konsumenter blir dagens marknadssituation en ny realitet för producenterna där det viktigaste av allt blir att tillverka en bra och kvalitativ produkt. Det går inte längre att fuska med hypade reklamkampanjer, stora evenemang och med endast en polerad yta. Vi konsumenter har idag verktygen för att se igenom allt det där, det gäller bara att veta var man skall söka och vad man skall läsa. Om man som vanlig dödlig konsument köper en produkt som sedan visar sig vara dålig av olika anledningar eller att den inte möter ens behov och förväntningar, så har man helt enkelt inte gjort tillräckligt med research.

Ett bra exempel är när en nära vän till mig köpte en mp3-spelare. Min vän visste vad han ville rent funktionalitetsmässigt (och att mp3-spelaren skulle vara snygg). Han gjorde en massa research genom att läsa olika tidskrifter och allt annat han kommer över, och hittade tills slut en mp3-spelare som verkade vettigt så han slog till och köpte den.

Som ett litet barn på julafton öppnade han paketet ivrigt när den väl kom fram några dagar senare, för att till sin besvikelse inse att spelare låste sig varje gång han satte på den. Inte ens ett nytt Firmware från den officiella webbplatsen hjälpte till att fixa problemet. När han efteråt gick ut och letade på Internet efter mer information om problemet, kom han på att det var fler människor som hade samma problem som honom. Mp3-spelaren hade helt enkelt ett mycket buggigt system som gjorde den mycket jobbig att hantera. Tills slut efter mycket mekande fick han mp3-spelaren att fungera någorlunda felfritt. Men besvikelsen över att ha köpt en dålig produkt finns hos honom fortfarande, trots att han kan lyssna på sin kära Lundell varenda dag.

Related Posts